Norwegian Cherries

Akron Gallery - 16.-20. Mars 2018

Velkommen til punktes vårutstilling “Norwegian Cherries” med Helene Mariussen! Vernissage fredag 16. mars klokken 20.00 på AKRON Gallery på Bakklandet.

Helene Mariussen er avgangsstudent ved Norsk Fotofagskole, og har jobbet som fotograf og journalist for blant annet Under Dusken og Adresseavisen. Helene jobber ofte konseptuelt med miljøportretter, og arbeidet hennes viser mennesker som har spesielle hobbyer eller interesserer seg for noe som er litt ‘utenom det vanlige’. Hun engasjerer seg for subkulturer og dokumentering av samtiden slik at den kan hjelpe oss til å forstå nåtiden.

I fotoserien “Norwegian Cherries” får vi et innblikk i livene til noen trondhjemmere som har omfavnet pin-up universet. 50-tallskjoler, Elvis, og Cadillacs er noen av stikkordene som farger deres tilværelse. Mens enkelte av dem kun kler seg opp for spesielle anledninger, kjører andre rockabilly-livet helt ut. Utstillingen illustrerer hvordan idéen bak pin-up har endret seg i løpet av årene og fram til i dag. Fra den tidligere yndige kvinnen som lagde mat på kjøkkenet iført forkle og strømpeholdere, har stilen utviklet seg til å vise en type kvinnelig ‘empowerment’ der man selv har frihet til å velge.

Moderne pin-up kan assosieres med både burlesque og drag, med utkledning, show og uttrykksform, og med fokus på kroppspositivisme og fellesskap. I snart ett år har Helene fulgt damene og deres moderne tolkning av konseptet, og prosjektet er pågående. Gjennom visuell historieformidling blir uttrykket fargerikt og lekent, og viser en side av Norge du kanskje ikke har sett før‘The Future Is Around The Corner’ er en gruppeutstilling av kunstnerne Anders S. Solberg, Carlos Alberto Correia, Enrique Roura, Katarina Marthinsen, Matilde Westavik Gaustad, Ørjan Amundsen, Simon Daniel Tegnander Wenzel og kunstnerkollektivet Phuture Club. Prosjektet er multimedialt og fyller alle rommene på det gamle militærsykehuset, med installasjoner av blant annet video, lysverk, fotografi, tekstil, lyd og performance.


om Akron Gallery

AKRON Galllery ligger idyllisk til på Bakklandet og med sitt mål om å være et visningsted for lokale Trondheimskunstnere så vel som norske og internasjonale kunstnere.program 16.-20. mars

Fredag 16.

  • Åpningstid: 20.00-22.00
  • Vernissage 20.00, etterfest på Nimuser 22.00

Lørdag 17.

  • Åpningstid: 12.00-18.00

Søndag 18.

  • Åpningstid: 12.00-18.00

Mandag 19.

  • Åpningstid: 12.00-20.00

Tirsdag 20.

  • Åpningstid: 12.00-20.00