velkommen som søker til punktet 2018

søknadsinfo

Click here for info in english


generelle opplysninger

Kunståret har begynt og det er med stor glede at punktet visningsrom inviterer unge kunstnere til å søke om utstillingsplass våren 2018.

punktet arrangeres og blir juryert av kunsthistoriestudenter ved NTNU, basert på fri innsendelse av søknader fra kunstnere med tilknytning til Trondheim.

Kunståret har begynt og det er med stor glede at punktet visningsrom inviterer unge kunstnere til å søke om utstillingsplass våren 2018. Punktet benytter seg av lokaler som er mindre synlige for offentligheten og fyller dem med kunst som forholder seg til disse rommene direkte. Denne våren samarbeider vi med AKRON Gallery på Bakklandet på grunn av vår delte interesse av å støtte unge, uetablerte kunstnere.


Punktet 2018 arrangeres i samarbeid med

  • Akron Gallery Bakklandet - 16.3.18 - 20.3.18Søknadsfrist: 1. Mars 2018


søknad

For å være kvalifisert som søker krever vi at du har en tilknytning til Trondheim. Vi ser hovedsakelig etter unge, uetablerte kunstnere. Dette betyr at om du har avsluttet din utdannelse for kort tid siden, eller fortsatt være under utdanning vil bli prioritert.

Din søknad må inneholde:

  1. En prosjektbeskrivelse og motivasjon, CV, samt ca 10 bilder av dine tidligere arbeider.
  2. Det er nødvendig at søkeren presenterer et budsjett for utførelsen av prosjektet, ettersom punktet tilbyr finansiell støtte til utstillerne.
  3. Eventuell bruk av teknisk utstyr må spesifiseres.
  4. Vennligst sørg for at bilder har formatet .jpeg og tekstfiler pdf, .doc eller .docx.

Søknader sendes til: visningsrom.punktet@gmail.com


Er juryen i tvil om prosjektet, kontakter de søker for mer informasjon. I god tid før utstilling vil en mer detaljert plan bli diskutert med søkerne. 

Vi ønsker å vise utstillinger og prosjekter av høy kvalitet, og ønsker helhetlige prosjekter. Vi er åpne for kunstneriske prosjekter av alle slag, og både separat- og gruppeutstillinger. Søknader med vedlegg sendes til: visningsrom.punktet@gmail.com innen kl. 23.59 den 1. Mars 2018.


Info om lokaler


AKRON Gallery og Bakklandet


AKRON Gallery er et lite galleri som ligger på Øvre Bakklandet. Galleriets mål er først og fremst å fremme lokale kunstnere, men også fra resten av Norge og verden.

Bakklandet er en bydel i Trondheim, på øst-siden av Nidelva mellom Bakke bru og Elgeseter bru. Bydelen var tidligere en forstad av Trondheim, men ble en del av byen i 1846. På 1960-tallet ble det planlagt å bygge en ny innfartsvei til sentrum, og bebyggelsen på Bakklandet stod i fare for å bli revet. Mange, inkludert studenter, protesterte og planene ble gått bort i fra. På 70-tallet ble bydelen restaurert, og i dag er Bakklandet kjent for sin trebebyggelse, ulike spisesteder, og som en turistattraksjon.